Een onafhankelijke watervoorziening

Is een bronboring interresant voor u?

Wanneer u opzoek bent naar een duurzame en onafhankelijke vorm van waterwinning kan een bronboring interessant zijn voor u. Helemaal met een beregeningsinstallatie kan een bronboring veel kosten besparen bij het besproeien van uw tuin. Er wordt niet onnodig schoon leidingwater gebruikt voor het besproeien van uw gazon en tuinplanten.

Werkwijze

Onze specialisten werken volgens de laatste BRL SIKB 2100 richtlijnen. Dit betekent dat de werkzaamheden milieuvriendelijk worden uitgevoerd en we ervoor zorgen dat alle opgeboorde grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt worden voor het afdichten van de geopende grondlagen. De overige grondstoffen voeren wij voor u af.

Er wordt gebruik gemaakt van een hydraulische boorstelling. Door middel van water spoelen wordt het boorsel weggespoeld. Na het boren wordt de bron grondig gespoeld en schoon gepompt dit zodat het bronwater direct bruikbaar is.

Wat kunt u van ons verwachten

We gaan voor de hoogste kwaliteit met de beste service.

  • Grondanalyse om de diepte van de boring te bepalen
  • Alle communicatie tussen Het Waterschap & Provincie
  • Professionele installatie
  • Goede communicatie
  • Advies over mogelijke beregeningsinstallatie vanuit de bronboring
  • Onderhoud en onderhoudsadvies
  • Snelle werkwijze (Afhankelijk van de grootte en complexiteit duurt de installatie maximaal één dag)

De bron

Een bronboring is minimaal 20 meter en maximaal 100 meter. Per gebied kunnen we van tevoren inschatten hoe diep we moeten boren. Het is namelijk belangrijk dat we terechtkomen in een zandlaag. Dit geeft het beste resultaat voor een goede wateropbrengst.

U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een onderwaterpomp of een bovengrondse pomp. Het grootste voordeel van een onderwaterpomp is dat deze minder gevoelig is voor vorst. Dit zorgt voor een langere levensduur van de pomp. Tevens is er bij een onderwaterpomp geen/amper geluid te horen.

Gespoten waterbron

Wanneer u op een plek woont waar het grondwaterpeil niet dieper ligt dan 5 meter kunt u gebruik maken van een gespoten waterbron. De bron wordt door middel van een waterstaal gespoten. Een gespoten bron is dan ook goedkoper dan een geboorde bron. Wilt u weten of een gespoten bron bij u mogelijk is, neem dan contact op met onze specialisten.

Een gespoten waterbron heeft als uitzondering dat deze niet voorzien kan worden van een onderwaterpomp en altijd wordt geleverd met een bovengrondse waterpomp. Deze kan het beste in een afgesloten en droge ruimte worden geplaatst zoals een tuinhuis, schuurtje of garage voor een zo lang mogelijke levensduur.

    Offerte aanvragen